Jak pečovat o vlasy na podzim: Tipy pro zdravé a krásné vlasy

Podzim je období, kdy naše vlasy často potřebují zvláštní péči. Po letním slunci a vysokých teplotách je totiž čeká změna klimatu, která s sebou přináší nové výzvy. Vlhkost, chlad a vítr mohou mít na vlasy nepříznivý vliv, proto je důležité přizpůsobit péči těmto podmínkám. V tomto článku se zaměříme na základní kroky a produkty, které pomohou udržet vaše vlasy zdravé, hydratované a chráněné během celého podzimu.

1. Hydratace je klíčová

Během podzimu dochází k většímu vysušování vlasů kvůli chladnějšímu počasí a častým přechodům z vytápěných prostor do venkovního chladu. Pravidelné používání hydratačních šamponů a kondicionérů je proto nutností. Hledejte produkty s obsahem přírodních olejů, jako je arganový, makadamiový nebo kokosový olej, které dodají vlasům potřebnou vlhkost a ochranu.

2. Ochrana před teplem a vnějším prostředím

I když na podzim nemusíme čelit tak intenzivnímu slunečnímu záření jako v létě, vlasy stále potřebují ochranu před škodlivými vlivy, jako je vítr, vlhkost a prudké změny teplot. Používejte ochranné spreje proti teplu před stylingem, a pokud je to možné, omezte používání fénu, žehličky a kulmy. Pokud styling tepelnými nástroji není možné vynechat, zvolte nižší teploty a aplikujte produkty s obsahem keratinu, které vlasy posílí.

3. Vyživující oleje a séra

Na podzim doporučujeme zařadit do péče o vlasy vyživující oleje. Arganový, makadamiový nebo jojobový olej nejenže poskytují vlasům potřebnou vlhkost, ale také zlepšují jejich pružnost a lesk. Oleje lze aplikovat na vlhké i suché vlasy, a to zejména na konečky, které bývají nejvíce náchylné k poškození.

4. Péče o pokožku hlavy

Podzimní počasí může často vést k suché a podrážděné pokožce hlavy. Zkuste používat speciální šampony a tonika, která pomáhají udržovat rovnováhu a zdraví pokožky hlavy. Produkty obsahující mentol, tea tree olej nebo výtažky z aloe vera jsou skvělou volbou, protože uklidňují pokožku a stimulují růst vlasů. Pravidelná masáž pokožky hlavy může podpořit krevní oběh a tím i zdravý růst vlasů.

5. Strava a vitamíny

Na zdraví vlasů má velký vliv také vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály, jako je vitamín E, biotin, zinek a omega-3 mastné kyseliny. Tyto živiny pomáhají udržovat vlasy silné a lesklé. Pokud máte pocit, že vaše strava není dostatečně bohatá na tyto látky, můžete zvážit doplňky stravy, které jsou speciálně navrženy pro podporu zdraví vlasů.

6. Mytí a vhodné produkty

Během podzimu je vhodné používat jemné šampony, které neobsahují sulfáty a parabeny, aby vlasy nebyly zbaveny přirozených olejů a nedocházelo k přílišnému vysušování vlasů a vlasové pokožky.

7. Úprava a styling

Vlasy v podzimním období trpí větrem, deštěm a chladem, což může způsobit krepatění a ztrátu tvaru. Doporučujeme používat stylingové krémy a bezoplachové spreje, které zlepšují strukturu vlasů a poskytují dlouhotrvající ochranu. Pokud chcete vlasy ochránit před nepříznivým počasím, zvažte častější nošení čepic nebo šátků, které chrání vlasy před větrem a zimou.

Péče o vlasy na podzim vyžaduje více hydratace, výživy a ochrany. Přizpůsobte svou rutinu sezónním změnám a nezapomínejte na používání produktů, které posílí vlasy a zajistí jim potřebnou péči. Správná péče o vlasy na podzim nejenže zlepší jejich vzhled, ale také připraví vlasy na náročné zimní měsíce.

Publikováno v Návody



  Poslední šance


  Poslední šance
1.640,- Kč  + DOPRAVA ZDARMA 

Dárková sada nočního séra a vlasového oleje pro suché vlasy Kérastase Iconics

Skladem 20 a více ks


  Poslední šance


  Poslední šance


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *