Poškozené konečky vlasů? Volejte S.O.S.

Nesprávná péče a zacházení, málo výživy a hromada stresu = vlasy trpí. Vidíte se v tom i vy? Jaké jsou nejčastější nešvary způsobující roztřepené konečky a jakým způsobem je ošetřit, aby zůstaly pevné a zdravé? Projděte si náš mini speciál zaměřený na roztřepené konečky a inspirujte se výběrem ošetřujících produktů.

V průběhu dne, kdy jsme častokrát ve stresu, zapomínáme na základní věci, které mají vliv jak na kvalitu našeho zdraví obecně, tak i na pleť a vlasy. Například pitný režim působí na hydrataci i vlasů a pleti. Vlasy bez hydratace jsou značně náchylné ke zlomení či třepení, protože ztrácí svou pružnost.

K pravidelným denním rituálům většinou patří i česaní nebo rozčesávání vlasů. Nesprávná technika, tedy příliš násilné česání, až trhání vlasů je narušuje a může způsobit přímé poškození vlasového vlákna. Používejte kvalitní hřebeny a kartáče určené pro daný typ péče. Pro foukání nebo uhlazení budete potřebovat jiný typ kartáče než na rozčesání. K rozčesávání přistupujte trpělivě a s kartáčem na rozčesávání, např. od značky Tangle Teezer.

 

Při úpravě vlasů používáme chytré pomocníky jako např. fény na vlasy, žehličky a kulmy. Doporučujeme používat ty výrobky, které mají ochranné funkce, třeba ionizaci. Pozor na přílišné teplo fénu, respektive dodržení doporučené vzdálenosti při foukání vlasů, která by měla být cca 30 cm od vlasu. Přesušené vlasy se stávají křehkými a jejich konečky se mohou začít třepit. Obzvláště opatrní buďte při žehlení či kulmování. Pokud vlasy nejsou úplně vysušené, enormní tepelná zátěž je ve spojitosti s vlhkostí dokáže nenávratně poškodit. Při používání žehliček a kulem na vlasy je doporučeno dodržovat vhodné maximální teploty pro daný typ vlasů. Tyto teploty hledejte u daného produktu. Mohou se mírně lišit. Nejčastější doporučení týkající se nastavení teploty je: 140 °C – citlivé, barvené a jemné vlasy, 160 °C – normální vlasy, 180 °C – silné vlasy, 200 °C – kudrnaté, husté, pevné, těžko zpracovatelné vlasy.

Nezbytnou součástí rituálu péče o vlasy, kterou by měl zařadit každý, kdo používá fén, žehličku či kulmu na vlasy je termoochrana. Ta vlas dokáže ochránit před tepelným šokem a usnadnit úpravu vlasů. Zabraňuje jeho nadměrnému vysoušení, vlas se tak nestává tolik křehkým a hrozba třepení konečků je tak eliminována.

Vlasům svědčí, když jsou volně rozpuštěné. Častokrát je ale vážeme do culíků a drdolů. Nechte je někdy odpočinout a provát čerstvým vánkem. Odvděčí se Vám leskem a kvalitou. Pokud se přece jen nechcete vzdát oblíbeného koňského ohonu nebo drdolu, používejte nepoškozené gumičky a culík příliš neutahujte.

Užijte si krásu kvalitních, lesklých a dlouhých vlasů použitím kvalitních produktů určených pro Váš typ vlasů. Dopřejte konečkům vzpruhu a výživu pomocí olejíčků. V nabídce jich máme spoustu. Najdete olejíček i u své oblíbené značky? Pokud ne, vyzkoušejte např. tyto: Vyživující olej pro všechny typy vlasů Loréal Mythic Oil Huile OriginaleOlej pro všechny typy vlasů Kérastase Chronologiste, Obnovující olej pro poškozené vlasy Black Noir Olio Repair. Péči doplňte o termoochranný přípravek třeba od značky Kérastase nebo Wella.

 

 

Zdravé vlasy jsou krásné vlasy. 🙂 Jak se o ty své staráte vy?

 

Publikováno v Návody, Produkty



269,- Kč

Kartáč na rozčesávání vlasů Tangle Teezer Elite, černý

Na cestě (očekáváme 30.04.)


  Poslední šance


-10%
  AKCE do 30.04.
Kulma na vlasy Hot Tools Black Gold Curl Bar - 32 mm
2.850,- Kč 3.190,- Kč  + DOPRAVA ZDARMA 

Kulma na vlasy Hot Tools Black Gold Curl Bar - 32 mm

Skladem 20 a více ks


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *