Vše, co potřebujete vědět o vlasovém peelingu

Exfoliační peeling je již běžnou záležitostí pečující kosmetiky. Vyskytuje se v krémech, čistících gelech a drobná zrnka nalezneme i ve vybraných sprchových gelech. Stejně tak, jako naše pleť, i vlasová pokožka si zaslouží svou péči. V našem článku vám přiblížíme benefity vlasových scrubů a upřesníme důvody, proč by i vám neměl chybět na poličce v koupelně.


Co je to exfoliace?

Exfoliace, neboli peeling (= též známý jako scrub) je proces, při kterém dochází k odstranění odumřelých kožních buněk z povrchu kůže. Tento proces se používá pro obnovu pleti a pomáhá zachovat pokožku zdravou a vitální.


Proč bych měl/a používat vlasový peeling?

Samotná exfoilace pomáhá vlasovou pokožku hloubkově detoxikovat. Odstraňuje mastnotu, lupy a usazené nečistoty. Po aplikaci je pokožka vyčištěná, uklidněná, bez svědění a pocitu zatížení. Efekt peelingu je viditelný od kořínků po konečky, vlasové délky jsou lesklé, vlasy jsou objemné, pocitově lehké a plné energie.

(vlasová pokožka před a po aplikaci vlasového peelingu)


Jak se produkt používá?

Vlasový scrub se výhradně aplikuje na vlasovou pokožku, kde se krouživými pohyby rozprostře po celé ploše. V případě hustých vlasů doporučujeme vytvořit sekce, aby byl peeling nanesen rovnoměrně. Po důkladném promasírování a opláchnutí následuje běžná vlasová péče a styling.

Zobrazit video
Pro zobrazení videa přímo na stránce je nutné souhlasit s analytickými cookies.
 Nastavení cookies

Jak často je vhodné peeling používat?

Peeling doporučujeme používat jednou týdně, jako hloubkové čištění vlasů. Můžete také rovnou do délek aplikovat vyživující masku a dokončit váš běžný vlasový rituál. Znásobíte tak výsledný wow efekt.


Nahrazuje vlasový peeling šampon? Jaké zastoupení má ve vlasové rutině?

Vlasový peeling rozhodně nenahrazuje šampon. Exfoliace by se měla provádět jednou týdně, a slouží jako hloubkově čistící krok pečující rutiny. Poté následuje péče a vaše oblíbené sérum nebo styling. Při použití scrubu není potřeba používat šampon samostatně. V ostatních dnech ale používejte váš běžný šampon.


Jaký je rozdíl mezi chemickým a mechanickým peelingem?

Mechanický peeling probíhá za pomocí exfoliační složky – například mořské soli, nebo jemných zrn, které vytvářejí tření na pokožce hlavy, čímž odstraní odumřelé buňky a nečistoty. Chemický peeling dosahuje stejného účinku za pomocí látek, které nečistoty a buňky šetrně rozpustí.


(Při výběru peelingu vždy berte ohled na požadovanou strukturu)

Jak zvolit vhodný vlasový peeling?

Vlasový peeling vždy volte s ohledem na vaší vlasovou pokožku. Pokud trpíte na podrážděnou a citlivou pokožku se sklonem k lupům zvolte Kérastase Scrub Apaisant, který šetrně čistí vlasovou pokožku, uklidňuje ji a dodává potřebnou hydrataci.

V případě mastných a mdlých vlasů je ideální volbou Kérastase Scrub Energisant, který hloubkově čistí vlasovou pokožku a revitalizuje vlasové délky. Vlasy jsou vzdušné, lehké a příjemné na dotek.

Pokud na problematiku pokožky netrpíte, ale chcete si pravidelný peeling dopřát zvolte například cukrový peeling Biolage Sugar Shine System. Tento peeling jemně čistí vlasovou pokožku a dodává vlasům lesk a hebkost.

Objevte kouzlo vlasových peelingů a podělte se s námi o výsledek.

Publikováno v Produkty



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *