Suchý šampon jako první pomoc pro krásné vlasy

Zná to každý. Nedovařená večeře, přesčasy v práci, únava, čepice na hlavě nebo jen prohýřená noc s přáteli. A vlasy ráno nevypadají tak, jak bychom si představovali. Jestli i vy občas bojujete se zplihlými a mastnými vlasy a zároveň nemáte prostor si je zrovna pečlivě umýt, nezoufejte. Známe řešení! Vejde se do kabelky a má velmi snadné použití. Řeč je o suchém šamponu. Kdo ho nezná, velmi rád pozná. 🙂

Svěží vlasy za použití suchého šamponu.

Jak suchý šampon funguje?

Přirozeným jevem naší pokožky je tvorba potu a mazu. Chrání ji před poškozením. Ve chvíli, kdy se mazu tvoří více, než bychom si přáli, nás spíše než ochranná funkce pokožky, zajímá celkový dojem z našich vlasů. Účinným pomocníkem je právě suchý šampon, který dokáže mastnotu pohltit. Navíc obalí vlasová vlákna a dodá jim objem a strukturu. Hodí se tak nejen pro velmi mastící se vlasy ale i pro vlasy jemné a bez objemu. Obvykle má svěží vůni, která pohltí i nepříjemné pachy. Některé značky najdete v mini cestovním balení, které se vleze i do skutečně malé kabelky, takže první pomoc pro vaše vlasy máte stále po ruce.

Použití je velmi snadné. Sprej nastříkáte do vlasů, necháte chvíli působit, vmasírujete a poté vyčešete zbytky. Šampon skvěle pohltí mastnotu, ale nečistoty z vlasů neodstraní. Funguje jako něco, co mytí vlasů oddálí, ne nahradí. Některé výrobky mohou ve vlasech zanechávat bílé stopy. Je tedy důležité vybírat ze skutečně kvalitních produktů, respektovat při aplikaci doporučené množství a vlasy po použití šamponu pročesat. Pokud je suchý šampon používán příliš často, může dojít k podráždění pokožky hlavy. I zde tedy platí pravidlo: „Všeho s mírou.“

Jaký vybrat?

Přípravků tohoto typu je na trhu celá řada. Vybírejte opravdu kvalitní, které zajistí spolehlivý výsledek a zároveň dokážou efekt suchého šamponu zaručit nejen na pár minut, ale i na celý den. Některé značky suché šampony rozdělují na vhodné pro světlé vlasy a pro tmavé vlasy. Toto rozdělení se vyplatí respektovat. Spousta značek ale vyvíjí produkty, u kterých si vhodnost dle barvy vlasů hlídat nemusíte a výběr je pak o něco jednodušší. Ze škály produktů, které jsou na trhu, jsme zvolili několik zástupců, které podle nás stojí za to vyzkoušet.

Suchý šampon pro světlé odstíny vlasů Moroccanoil je speciálně vyvinut pro potřeby světlých vlasů, u kterých navozuje jemné fialové podtóny. Obsahuje arganový olej a jemný rýžový škrob, který okamžitě odstraňuje viditelnou mastnotu a zápach vlasů. UV faktor chrání vlasy proti slunečním paprskům. Navíc nezanechává bílé stopy ve vlasech. Stejné benefity, bez přidaných funkcí pro světlé vlasy, poskytuje i jeho alternativa pro tmavé vlasy.

Suchý šampon pro světlé a tmavé odstíny vlasů Moroccanoil - 205 ml

Máte jemné vlasy a nechcete řešit, zda je výrobek vhodný pro blond nebo tmavé vlasy? Ideální volbou pro vás bude suchý šampon od značky Paul Mitchell Dry Wash®. Kromě toho, že absorbuje nadbytečný maz, navíc dodává vlasům příjemnou vůni. Mdlé vlasy osvěží a bezbarvá receptura nezanechává ve vlasech viditelné stopy, takže je vhodný pro všechny typy vlasů bez ohledu na jejich barvu. Milovníky přírody potěší, že neobsahuje parabeny, je vhodný pro vegany a není testován na zvířatech.

Suchý šampon pro jemné vlasy Paul Mitchell Dry Wash® - 300 ml a suchý šampon Loréal Tecni. Art Morning After Dust - 200 ml

Suchý šampon Loréal Tecni. Art Morning After Dust je vhodný pro všechny typy vlasů. Pohlcuje mastnotu, vlasy osvěžuje a dodává jim vůni. Je ve spreji a nezanechává stopy, takže použití pro vás bude maximálně příjemné.


Suché šampony jsou oblíbené u žen, ale v poslední době získavají na popularitě i u mužů. Použití se v tomto ohledu meze nekladou, takže se o něj klidně můžete podělit se svou drahou polovičkou.

Máte svého oblíbence i vy? Nebo potřebujete poradit s výběrem? Kontaktujte nás, vybereme společně. 🙂

Publikováno v Návody, Produkty



108,- Kč

Suchý šampon pro objem vlasů Girlz Only Dazzling Volume - 200 ml

Na cestě (očekáváme 31.05.)


-4%
385,- Kč 405,- Kč

Suchý šampon Loréal Tecni. Art Morning After Dust - 200 ml

Externí sklad (do 4 prac. dnů)


  Poslední šance


105,- Kč

Suchý šampon proti krepatění vlasů Girlz Only De-Frizz - 200 ml

Externí sklad (do 4 prac. dnů)


-32%
  Poslední šance


539,- Kč

Suchý šampon Sibel Reactivate - 300 ml

Skladem 3 ks


-7%


1 komentář u “Suchý šampon jako první pomoc pro krásné vlasy

  1. Pingback: Jak na mastné vlasy? – Blog | Svět kadeřnictví.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *